סימון מזון המכיל אלרגן :
בעקבות פניית עורכי הדין ורד כהן ורענן בר - און הודיע היום סגן שר הבריאות על פירסום תקנות חדשות כבר בשנת 2011
בעקבות הטרגדיה הקשה – מותה של צעירה שאכלה וופל בלגי בבית קפה, ונפטרה מתגובה אלרגית חמורה למזון שהוגש לה – פנו עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און לסגן שר הבריאות בדרישה לחייב לציין במזון רכיבים שגורמים לאלרגיה.
לטענת עורכי הדין, התקנת תקנות ברורות לעניין סימון אלרגניים במוצרי מזון, לרבות במזון המוגש במסעדות (הן מבחינת פירוט מרכיבי המוצר, לרבות מרכיבים אלרגניים, והן מבחינת מידע תזונתי על המוצר) יכול ותימנע אסונות כבדים (10% מהאוכלוסיה אלרגית
לרכיבי מזון שונים).
עורכי הדין בר-און וכהן היפנו את סגן שר הבריאות לעובדה, שכבר בשנת 2004 הומלץ על ידי האיחוד האירופי, ומינהל המזון
והתרופות האמריקאי, על הוספת ציון בולט על אריזות של מוצרים שמכילים רכיבים הידועים כמחוללי אלרגיה : חלב, ביצים, דגים, אגוזים, חיטה, סויה, בוטנים, שומשום ופירות ים.
עורכי הדין הדגישו, שבמדינות העולם הותקנו תקנות מתאימות לעניין סימון מוצרי מזון. במספר מדינות בארצות- הברית אף הוגשו הצעות חוק לחיוב מסעדות לציין את המידע הדרוש בתפריטיהן, לרבות רכיבים אלרגניים.
בתשובתו מהיום של סגן שר הבריאות , עצמו , לעורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און , הודיע סגן שר הבריאות
, כי חקיקת המשנה בענין זה תושלם עד סוף שנת 2011 .
לפי התקנות, שתפורסמנה עד סוף השנה, תהיה חובה לסמן מזון ארוז מראש אם יש ברכיביו אלרגן, או שלצורך ייצורו שימש רכיב המכיל אלרגן בשיעור כלשהו.
התקנותשת פורסמנה מתייחסות ל – 16 מזונות הידועים כמקורות שכיחים לאלרגיה : חלב, ביצים, סויה, בוטנים, חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל, אגוזים, שומשום, דגים, סרטנים, רכיכות, סלרי, חרדל ותורמוס.
עוד הודיע היום סגן שר הבריאות לעורכי הדין בר-און וכהן, כי בהתאם להצעתם, תיבחן אפשרות לפרסם מדריך לצרכנים של מזון הנמכר בתפזורת, לרבות מזון במסעדות .